Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Saját közösségi oldalán fakadt ki Varga Mihály pénzügyminiszter, mert Wopke Hoekstra holland pénzügyminiszter a De Volkskrant című napilapnak azt nyilatkozta, hogy Magyarországon korlátozzák a sajtószabadságot.

Varga Mihály szerint a holland miniszternek alaposabban át kéne tekintenie a magyar média helyzetét és a sajtóra vonatkozó szabályozást, ugyanis a magyar jogszabályok – állítása szerint – biztosítják a sajtó széleskörű szabadságát.

„A médiumok piaci alapon működnek, a kormánynak pedig sem joga, sem szándéka nincs arra, hogy ezekbe a viszonyokba beavatkozzon”

– tette hozzá a pénzügyminiszter, aki többek között arra hivatkozott, hogy a legtöbb embert elérő sajtóorgánumok inkább kormánykritikusak, és mint azt állítja „valamennyi objektív elemzés azt mutatja, hogy Magyarországon a kormánykritikus médiumok piaci részesedése jóval meghaladja az ötven százalékot.” Arra nem tért ki Varga, hogy milyen objektív elemzésre hivatkozva állítja ezt. 

A pénzügyminiszter megjegyezte, hogy a magyar kormány tisztában van vele, hogy ,,rendszeresen jelennek meg álhírek a magyar sajtószabadság helyzetével kapcsolatban“, ezért bízik abban, hogy a jövőben a holland miniszter inkább hiteles forrásokból tájékozódik majd. 

❗️ A holland pénzügyminiszter valótlan állítást fogalmazott meg a magyar sajtószabadságról egy néhány nappal ezelőtti interjújában. A félrevezető nyilatkozatra levélben reagáltam. 👇

Közzétette: Varga Mihály – 2021. március 4., csütörtök

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá