Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Szabotázsról szó sincs, a hiba oka nem a szerverek elleni rosszindulatú támadás, a leállást túlterhelés okozta.

Az Indexnek több pedagógus is arról panaszkodott, hogy hiába kaptak utasítást az elektronikus oktatási rendszer, a Kréta használatára, az vagy akadozik, vagy egyáltalán nem működik.

A mai nappal bevezetett korlátozó intézkedések miatt az általános iskolákban is online oktatás zajlik, amihez elengedhetetlen lenne ennek használata.

A portál egyik olvasója szerint az eKRÉTA Informatikai Zrt. ügyfélszolgálatán csak annyit közöltek vele, hogy a nagy leterheltség miatt van a leállás, és dolgoznak rajta a fejlesztők. Ám azt nem tudták megmondani, hogy mikorra lesz elérhető a rendszer. Az Index megkeresésére a szolgáltató azt írta, reggel 8 órától először a DKT-rendszer, majd ahogy sorban próbáltak a diákok belépni, úgy az eKréta teljes szolgáltatási köre is összeomlott.

Az oltási fiaskó után az oktatás már a második nagy társadalmi szféra, ahol felszínre került a kormányzat felkészületlensége.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá