Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Hiába írt nyílt levelet Szilágyi György, a Jobbik alelnöke Orbán Viktornak a virágárusok érdekében, a kormányzat nem enged az észszerűtlennek tűnő szigorításból. Így március 22-ig biztosan zárva maradnak a temetői virágárusok is. 

Hiába a nőnapi kedvezmény.

Gulyás Gergely a kormányinfón kérdésre válaszolva egyébként azt is elmondta, bár a virágárusok zárva maradnak,

,,rendelni természetesen lehet virágot, ahol temetésen most szükséges”,

majd az együttérzés legcsekélyebb jele nélkül hozzátette, hogy a temetéseken amúgy is szigorú szabályok vannak, nem lehetnek 50-nél többen a gyászolók. 

Azt is hangoztatta, hogy súlyos felelőtlenség lenne egy polgármestertől, ha felülírná ezeket a szabályokat, mivel a virágboltokban dolgozók is emberekkel találkoznak, őket is meg kell védeni. 

Az mondjuk már csak az Orbán-kormány járványügyi védekezésére jellemző ellentmondás, hogy az üzletláncokban dolgozók is találkoznak emberekkel – jó eséllyel sokkal nagyobb a kitettségük – ennek ellenére ismét csak a hazai kkv szektort sújtja a boltzár.

,,Hol a logika abban, hogy egy több ezer ember befogadására képes üzletközpont nyitva tarthat, míg például egy temetőben lévő kisebb, szinte a szabadban lévő virágosnak be kell zárnia az üzletét? Utóbbiak bezárása több szempontból is embertelen szabályozás”

– vetette fel a már hivatkozott nyílt levelében Szilágyi György is.

A temetőkben lévő virágosok kényszerű zárva tartására vonatkozó rendelkezés nemcsak a kormánytól – sajnos – megszokottá vált értelmetlenséget mutatja, hanem a mérhetetlen érzéketlenséget is, hiszen azok a honfitársaink, akik ezekben az időkben veszítik el családtagjukat, rokonukat, nem tudnak kellőképpen és méltó módon elbúcsúzni szeretteiktől.

Sem koszorút, sem virágot nem tudnak venni a temetőben, és azoktól is elveszi a megnyugtató emlékezést, akik egy szál virággal, vagy egy mécses meggyújtásával tisztelegve emlékeznének szeretteikre ezekben a napokban

– figyelmeztette a miniszterelnököt a jobbikos politikus. 

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares