Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az unió közös védettségi igazolványát mégsem kaphatják meg azok, akik kínai vagy orosz oltást kaptak – értesült róla az Euronews. Egy csütörtöki zárt ülésen két uniós biztos között hangzott el az állítás.

A Bloomberg által megszerzett bizottsági javaslat szerdán még arról szólt, az Európai Unió elfogadná a kínai és az orosz oltóanyagot a közös védettségi igazolásban. Az Európai Bizottság a jövő héten mutatja be tervezetet a védettségi igazolás kapcsán, pontosabban szerdán. Eszerint a dokumentumot a déli tagállamok kérésére vezethetik be és a koronavírus elleni oltás meglétét, illetve más jellegű védettséget igazolhat, a célja pedig az utazások megkönnyítése a nyári turista szezonra.

A leirat szerint a bizottság alelnöke Margaritisz Skínász azt mondta

az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett oltóanyagokat nem vesszük be, mert azokra nem vonatkoznak az uniós felelősségvállalási szabályok és a minőségbiztosítási eljárás sem.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá