Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Mint arról beszámoltunk, több európai ország is felfüggesztette vagy korlátozta az AstraZeneca oltóanyag alkalmazását, miután több olyan esetet is jelentettek, amikor vérrög képződött a beoltottak szervezetében.

Bár az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) korábban azt közölte, nincs arra utaló jel, hogy az AstraZeneca koronavírus elleni oltóanyaga okozott volna vérrögképződést, a Reuters szerint most vizsgálatot indított, hogy az EU-ban addig engedélyezett három vakcina, a Moderna, Pfizer/BioNTech és az AstraZeneca oltóanyaga ​​okozhat-e olyan véralvadási hiányt, ami belső vérzést okozhat.

,,Még nem világos, hogy van-e okozati összefüggés az oltás és az immun trombocitopénia jelentések között”

– közölte az EMA.

Korábban a brit gyógyszerfelügyeleti hatóság is azt közölte, hogy nincs olyan adat, amely megerősítené, hogy a vakcina okozta volna, és hasonlóan nyilatkozott az Egészségügyi Világszervezet szóvivője is.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá