Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Rengeteg ember gyűlt össze oltásra várva, zárt térben, sorba állva a Dél-pesti Centrumkórházban (DPC) berendezett oltópontnál – értesült olvasóitól a Telex. Tömött várókról kapott fotókat a Momentum, értesüléseik szerint a Jahn Ferenc kórháznál 3 órát kell várni az oltásra, emberek láthatóan nem tudják betartani a távolságtartási szabályokat.

Délelőtt mindenkinek az épületen belül kellett várakoznia, de egy olvasó szerint később kiküldték az oltásra érkezőket az udvarra. Volt, aki 2 órát várakozott, mire bejutott.  A portál helyszíni beszámolója szerint  érkezésükkor körülbelül 200, többnyire idős ember várta a kórház betegfelvételi bejáratánál, hogy megkapja az oltást.

Sokan bottal, járókerettel állták végig a sort, de volt, akit kerekesszékben toltak a hozzátartozói. Két pad van kitéve, hogy aki igényli, le tudjon ülni.

Egy katonaegyenruhás férfi irányította a beengedést, egyszerre 8-10 ember mehetett be hőmérőzés és kézfertőtlenítés után. Negyed négykor kijött a kollégája, és megkérdezte, hogy ki jött háromra. Körülbelül a várakozók fele tette fel a kezét. Félórás intervallumokban vannak az időpontok, mondta nekik az egyenruhás.

A Momentum a Jahn Ferenc kórház tömött váróiról kapott fotókat, ahol 3 órát kell várni az oltásra, Facebook-posztjuk szerint az emberek láthatóan nem tudják betartani a távolságtartási szabályokat, ami komoly veszélyt jelent mindenkire nézve. Megemlítik, hogy az önkormányzatok már többször is felajánlották a segítségüket a tömeges oltási terv szervezésében, de sajnos eddig süket füleket találtak a kormányzat részéről.

A JAHN FERENC KÓRHÁZBAN 3 ÓRÁT KELL VÁRNI AZ OLTÁSRA A Jahn Ferenc kórház tömött váróiról kaptunk fotókat, ahol 3 órát…

Közzétette: Momentum Mozgalom – 2021. március 13., szombat

A heti ütemezés szerint a  háziorvosok a rendelőben AstraZenecával oltanak, az oltópontokon a Pfizer-BioNTech vakcinája és a Szputnyik V érhető el.

Kiss Róbert alezredes pénteken, az operatív törzs tájékoztatóján mindenkitől azt kérte, lehetőleg mellőzze a hosszú hétvégék előtti szokásos nagybevásárlást, hogy ezzel is elkerüljük a tömegek kialakulását.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá