Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az ellenzéki párt közleményében azt írja: van valami szomorú abban, és sajnos meglehetősen jól megmutatja a magyar demokrácia helyzetét, hogy Orbán Viktor most már sportot csinál abból, hogy minden héten mond valami olyat, amiért tőlünk nyugatra már egy is elegendő lenne az azonnali lemondáshoz. Most például azt találta mondani, hogy ő már novemberben látta, hogy nagy baj lesz.

Nemrég még azzal a badarsággal kampányolt, hogy a nemzeti konzultáció alapján a magyar emberek dönthetnek a nyitásról, meg hogy mi támadunk, a vírus pedig védekezik, és persze egy hétvége alatt beoltják a teljes magyar lakosságot. Most meg azt mondja, hogy ő már novemberben látta, hogy nagy baj lesz. Orbánnak az ilyen, ép ésszel felfoghatatlan ellentmondásait csak olyan ember képes értelmezni, aki ismeri a Napóleon-komplexus, illetve a megalománia és cezarománia kórképeit

– közölte a Jobbik.

Szerintük Orbán önfényező állításával szemben a valóság az, hogy Orbánék ahelyett,

  • hogy nyáron az ellenzék folyamatos kérésének eleget téve felkészültek volna a második hullámra, semmit sem tettek, csak lopták a közpénzt;
  • hogy ősszel az ellenzék folyamatos kérésének eleget téve és más országok példáját követve hatásos kormányzati intézkedésekkel megelőzték volna a bajt, húzták-halogatták a járványkezelést;
  • hogy minden segítséget megadtak volna az egészségügynek, egy olyan felelőtlen átalakítást vittek véghez a járvány kellős közepén, amely több ezer ember felmondását eredményezte.
  • Ma pedig már ott tartunk, hogy lassan olyan mértéket ölt az egészségügyi humánerőforrás-hiány, hogy egy tegnapi kormányrendelet szerint mostantól rezidensek is végezhetnek önállóan egészségügyi tevékenységet. 

A Jobbik azt írja:

csak a minden kormányzati megaláztatás dacára még az egészségügyben maradt dolgozók és orvosok emberfeletti teljesítményének tudható be, hogy még nem omlott össze a betegellátás.

Sajnos, a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint arányaiban a világon (!) Mexikó és Peru után Magyarországon a legnagyobb a halálozási ráta.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá