Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatal felnőtt férfivel szemben, aki a vád szerint egy idős, kerékpározó nőt rabolt ki.

A vádirat szerint a férfi 2020. november 16-án, egy megyebeli kisváros élelmiszer boltja előtt látta meg sötétedéskor az éppen távozó idős sértettet. A vádlott észlelte, hogy a nő a táskáját a kerékpárja kosarába teszi és elhatározta, hogy azt elveszi tőle. Ennek érdekében a férfi biciklivel követni kezdte a sértettet, melléhajtott, majd megpróbálta kikapni a táskát a kerékpár első kosarából. Az idős nő mindezt észlelte és ráfogott a táskára, melyre válaszul a vádlott egy erős rántással kiszakította azt a sértett kezéből és a helyszínről eltekert. A vádlott magatartása következtében az idős nő a biciklivel elesett, míg a vádlott az otthonába hajtott.

A férfi a táska tartalmából 17 ezer forintot, valamint egy öblítőt tartott meg, míg a sértett személyes okmányait, olvasó szemüvegét, lakáskulcsait és a boltban vásárolt egyéb árucikkeket a kályhába dobva a táskával együtt elégette.

A járási ügyészség a férfit a bűncselekmény elhárítására időskoránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével és közokirattal visszaélés vétségével vádolja.

A korábban letartóztatásban levő, a vádemeléskor bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares