Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az eddigi oltási tempó alapján április közepére lehet meg az a 2,5 milliós átoltottság, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök ma reggeli interjújában megsaccolt az újranyitáshoz – számolta ki az Index.

A portál az elmúlt hetek adatai alapján számolt: az elmúlt két hétben 528 ezer, múlt héten 184 ezer embert oltottak be, ez alapján a lassulni látszik az oltás üteme. Azonban még ha ez így is marad, ebben az ütemben is április közepére elérné az átoltottság a 2,5 millió főt.

Kiszámolták az elmúlt két hét átlagával – amely április 11-ét jelentene -, és az alacsonyabb, múlt heti átlaggal is, amely pedig április 17-re tenné a nyitás megkezdésének lehetőségét.

Orbán Viktor péntek reggeli beszélt arról, hogy az operatív törzs az újranyitási terven dolgozik, ám egész addig nem lehet ilyen irányú törekvésekről beszélni, amíg minden 60 év fölött lakos nincsen beoltva. Számításai szerint ez 2,5 millió főt jelent, amíg ezt nem érjük el, addig kicsi az esély az enyhítésekre, főleg, hogy sosem voltak még ilyen rosszak a járványügyi statisztikák, mint most.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares