Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

Semmi különös, csak a szokásos ,,fogalmunk sincs, mit kéne tenni” kormányzati járványkezelő csomag van érvényben még mindig. Az Orbán-rendszer egy nem túl bonyolult plasztik kártya kiállítása előtt is kapitulált.

Magyarországon egy plasztikkártyával igazolhatják majd a védettség tényét azok, akik a betegségen átestek vagy már beoltatták magukat

– mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a január 21-i Kormányinfón.

Ez szinte napra pontosan kettő hónappal ezelőtt volt. A védettségi igazolványt március 15-ig kellett volna postázni a március 1-ig igénylőknek, illetve az addig beoltottaknak – nem sikerült. De tulajdonképpen az értintettek nem maradtak le semmiről, hiszen a kormánynak két hónap alatt sem sikerült kitalálni, mire való a védettségi igazolvány, amiért egyébként nagyon sokan fizettek is.

Február 11-én azért Gulyásék megint megerősítették:

,,az állam védettséget igazoló okmányt fog bevezetni. Ezt az kaphatja meg, aki már megkapta a második oltást, érvényességi idő nincs, csak az oltottság időpontját jelölik”.

Azóta kiderült, nem csak érvényességi időt nem tartalmaz, az oltás típusát sem.

Az is kaphat ilyen okmányt, aki felgyógyult a koronavírus-betegségből. Akinek volt pozitív PCR-tesztje, annak onnantól lehet okmánya, hogy a teszt után lesz negatív tesztje, illetve annak, akinek pozitív tesztje volt, és karanténba került. Olyan papír is elég hozzá, ami az antitestet igazolja annál, aki szintén átesett a koronavíruson, ez 4 hónapig érvényes. 

Bár az adóforintokból működtetett kormányzati tájékoztató oldal propagandára kiválóan berendezkedett, arról nem sok információt találni rajta, hogyan tudhatja meg valaki, hogy korábban esetleg megfertőződőtt-e már. Pedig ez egy egyszerű vérvizsgálattal megállapítható, a nyájimmunitás szempontjából pedig rendkívül fontos lenne tudni, hányan estek már át a betegségen.

“Az oltási sorrendet antitest szűréssel kell kezdeni. Akinek ez pozitív, az nem kap csak majd egy későbbi időpontban vakcinát, így mintegy 2 és félmillió ember beoltásához szükséges oltóanyaggal kevesebbre van szükség az áhított nyájimmunitás eléréshez”

– írta Kunecz Zsombor egészségügyi szakértő már januárban a Facebook-oldalán. Mi mégsem ezzel kezdünk, sőt, értékelhető oltási tervet sem látott a nyilvánosság sokáig.

Menjünk vissza az általános iskolába, sokat fog segíteni a járványkezelésben. Magyarország Kormánya facebook oldalán…

Közzétette: Dr. Kunetz Zsombor MBA – 2021. január 27., szerda

Ausztriában márciustól ingyen lehet kapni a gyógyszertárakban az otthon elvégezhető COVID-teszteket. Fejenként mindenki havi ötöt kérhet. Bár Orbán Viktor önálló járványkezelési ötletek híján Ausztriát követi, az a ,,nagy laborja“, csak nem nagyon sikerül utolérni: itthon combos összeget kell fizetnie annak, aki tudni szeretné, átesett-e már a fertőzésen. Egészen pontosan 11 ezer forintot, majd ezt követően, ha igazolást nyert a korábbi fertőzöttség, további 3 ezer forintot perkálhat az államnak, hogy megkaphassa azt az igazolvány, amiről két hónap alatt sem tudhattuk meg, mire lehet majd használni.

Az RTL Híradója éppen a héten számolt be róla, hogy számos esetben rosszul állították ki a védettségi igazolványokat, többek között koronavírus-fertőzés miatt elhunyt ember is megkapta a kártyát. A Telex több olvasója számolt be róla, hogy szinte semmilyen adat nem stimmel a kipostázott kártyákon.

De nyilvánvalóan, aki szerint Magyoroszágon bármilyen hiba van a rendszerben, még káosznak is nevezi az anomáliákat, egyértelműen álhírt terjeszt és ,,Gyurcsány“.

Cserébe viszont pénteken Orbán arra buzdított, hogy nézesse meg mindenki, átesett-e már a fertőzésen, de ingyenes tesztet ehhez nem biztosítanak továbbra sem.

(zsurpubi.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares