Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A lezárt makói sztrájk egyértelműen rontotta az ország megítélését döntéshozóink körében – fogalmazott a portfolio.hu-nak adott interjújában Keszte Róbert, a magyarországi Continental csoport országkoordinátora.

,,Egy olyan telephelyen, amely bizalmat kapott, ahova Vácról és Nyíregyházáról termelést telepítünk át azért, hogy a munkahelyeket országon belül tudjuk tartani, illetve, hogy a gyár versenyképességét javítani tudjuk, nem engedhetünk meg magunknak ilyen széthúzást. A helyi vezetésnek és a három reprezentatív szakszervezetnek meg kell egyezni abban a közös útban, ami hosszú távon biztosítja a makói gyárunk működésének fenntarthatóságát és a helyi munkatársaink számára az elégedettséget. Jelenleg ez a hatás a makói gyárunkra korlátozódik, de mostantól minden döntéshozónak ott lesz a fejében ez a kockázat, amit nekünk majd további hatékonysági előnyökkel kell kompenzálnunk.”

– közölte Keszte.

Az interjúban beszélt a hűtő-fűtő csövek Makóra hozataláról is:

,,A makói, váci és nyíregyházi telephelyünk érintett a hűtő- fűtő csövek üzletág globális átalakítási programjában, mely a vállalatunk versenyképességének növelését támogatja. Az érintett üzletág termékeinek gyártását hazánkon belül a makói gyárunkban vonjuk össze, a váci és nyíregyházi telephelyünk tovább működik a saját fő tevékenységükre koncentrálva, előbbi üzemanyag csövek, utóbbi főként vasúti légrugók gyártásával. Az érintett gyáraink tevékenysége stabilizálódik és a korábban meghozott döntések eredményeként a jelenleg látható piaci kereslettel összhangba tudjuk hozni a kapacitásainkat.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares