Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Szeged első Bohócdoktor alapítványa, a Karitáció Alapítvány 300 csomag különleges desszert meglepetéssel örvendeztette meg a Szegedi Tudományegyetem Járványügyi ellátó Központ COVID Osztályán dolgozó egészségügyi személyzetét, így hálálva meg áldozatos munkájukat – közölte az alapítvány.

Egy nagylelkű adományozónak hála 450.000 Forint értékű előre csomagolt zacskós desszerttel és több száz tábla csokoládéval köszönték meg ebben a nehéz helyzetben az elcsigázott személyzet munkáját a Karitáció Alapítvány önkéntesei. Bohócdoktoraink bíznak abban, hogy a csokoládék olyan „boldogsághormont” adnak a dolgozóknak, amely hozzájárul ahhoz, hogy a munkájuk során keletkező stresszhelyzeteket könnyebben tudják kezelni – írják a közleményben.

A kezdeményezésünkkel fel szeretnénk a figyelmet hívni arra, hogy most még nagyobb szükség van az összefogásra és szolidaritásra az kórházakban dolgozó egészégügyi személyzet felé. A testi és lelki kimerültségük ellenére még hosszú ideig kell helytállniuk a frontvonalban harcoló ápolóknak és orvosoknak. Támogatásra van szükségük ahhoz, hogy elviseljék a rájuk nehezedő óriási nyomást. Bohócdoktoraink most nem tudnak jelen, lenni de a boldogsághormont igyekszünk pótolni adományokon keresztül.

2020 tavasszán már bizonyítottunk, a Karitáció Alapítvány ott és akkor segít, amikor kell. Heti több száz adag meleg étellel, friss salátával és hidegen préselt gyümölcslével tettük az egészségügyben dolgozó hősök mindennapjait szebbé. Ők azok, akik minden nap folyamatosan azért dolgoznak, hogy ellátásunk fennakadás nélkül és akadálymentesen működjön – mondta Szécsényi Barnabás az alapítvány elnöke

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares