Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A vírustagadók újabb célpontot találtak, az orvosi maszkokat: fekete férgek vannak benne – ha kifőzik a maszkot. 

Ez nem magyar találat, ami nálunk március végén jelent meg, az a német nyelvterületen már megcáfolták.

Az urbanlegends.hu tényellenőrzése magyarul is elérhető. A cikk szerint a videókban látható sötét szálak valószínűleg a gyártás során (például a gyárban dolgozók munkaruhájáról), vagy a kicsomagolás után kerülhettek a maszkra. Ezek a dpa szerint azonban se nem férgek, se nem nanotechnológiai rostok, hanem ártalmatlan anyagok, például szövetszálak. Mozogni pedig nedvesség, hőváltozás vagy statikus elektromosság hatására kezdenek.

zaol.hu-nak nyilatkozó mikrobiológus vizsgálat nélkül ugyan nem akart ítéletet mondani a magyar videókon látható fonalakról, de állítása szerint akkor sem kellene félni, ha a szálak esetleg tényleg apró férgek lennének. A klinikai mikrobiológus az arcmaszkok fertőtlenítését feleslegesnek gondolja, mint ahogy például sálakat sem szoktunk fertőtleníteni. Sőt a maszkok alkoholba áztatása kifejezetten káros is lehet, mert gyengítheti szűrőhatásukat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares