Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A szegedi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a két helybeli nővel, valamint férfi társukkal szemben, akik az utcán szólították le koros áldozatukat, majd hiszékenységét kihasználva hozzájutottak a megtakarításához.

A megalapozott gyanú szerint a három feltételezett elkövető 2020. április 30-án Szegeden, a Csillag téren lépett oda az éppen boltba igyekvő idős nőhöz. Beszélgetni kezdtek vele, amelynek során a sértett közlékenységét kihasználva megtudták, egy nagyobb összeget tart a bankban. Meggyőzték arról, hogy nemsokára csődbe megy a hitelintézet, így jobban teszi, ha kiveszi a pénzét, és maga vigyáz rá. Miután a nő felvette a megtakarításait, a gyanúsítottak hazakísérték a lakására, ahol a figyelmét elterelve megszerezték tőle a csaknem kétmillió forintot.

A sértett a feljelentés megtételekor részletes személyleírást adott az elkövetőkről, így a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói azonnal tudták melyik ajtón kopogtassanak. A két nőt és a férfit elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki, ellenük csoportosan elkövetett kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.
A Szegedi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat megküldte az ügyészségnek.

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá