Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A közelgő magyar költészet napja alkalmából online játékra hív mindenkit a makói József Attila Múzeum.

Egy fiktív történet szerint József Attila, az Espersit-házba frissen beköltözött fiú, még nem kapott kulcsot a ház urától, Jánostól. Egy alkalommal Attila el szeretné hagyni a házat, de rajta kívül senki sincs otthon, a kapu kulcsra zárva, így nem tud kijutni. A feladat, hogy feladványok megoldása után megszerezzük a kijutáshoz szükséges kulcsot, melyet egy ötjegyű számsorral nyitható széf rejt.

A játékot itt lehet kipróbálni: https://view.genial.ly/5ff5ae92c217200ce77c9f31/game-breakout-szabaditsd-ki-jozsef-attilat

József Attila 1920 októberében érkezett Makóra. Meghatározó volt számára az itt eltöltött három év, melynek történéseit és a város századeleji virágzó kulturális életét a makói múzeum irodalmi kiállítóhelye, az Espersit-ház kiállítása mutatja be.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares