Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Felerősödtek az egyes vakcinák elleni politikai támadások. Ezek célja a zavarkeltés – erről is beszélt csütörtök esti tájékoztatójában Farkas Éva Erzsébet. Makón 162 fő van karanténban, közülük 89-en igazoltan fertőzöttek.

A polgármester által elmondott legfontosabb információkat pontokba szedtük:

  • Itthon és külföldön is felerősödtek az egyes vakcinák elleni politikai támadások. Ezek célja a zavarkeltés és a bizalmatlanság erősítése a vakcinákkal szemben.
  • A városi szakmai stáb ma ült össze. Megállapították, hogy az oltásellenesség óriási károkat okoz Makón is. A héten a Pfizerrel a 65 év felettiek kapják meg az első oltásukat. Második oltásukat kapják meg az orosz vakcinával, szintén a héten. Jövő héten és utána kínai oltóanyagok érkeznek.
  • Az országos bejelentéshez kapcsolódóan az önkormányzati és egyházi óvodák április 19-én nyitnak, valamint az iskolák alsó tagozatai.
  • Makón egy hét alatt 143 főről 162 főre nőtt a hatósági házi karanténban lévők száma. Ebből 89 fő pozitív teszttel rendelkezik. A valós fertőzöttség 8-10-szer több lehet.
  • A kistérségben 257 fő van hatósági karanténban.
  • A kijárási tilalom megszegése miatt 9 esetben, maszk nem viselése miatt 2 bírságot osztottak ki a rendőrök, figyelmeztetésből több volt.
  • A szájmaszk használati szabályt fegyelmezetten betartják a makóiak. A lombkorona sétányon és a Maros-parton nem kötelező, de ajánlott.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá