Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki Kormányinfón megerősítette, hogy valóban felfüggesztették az onkológiai szűrővizsgálatokat, hozzátéve, hogy azért olyan egészségügyi kezelések esetében nem így jártak el, amelyek az életben maradáshoz feltétlenül szükségesek. 

Ez annak a tükrében fontos, hogy szerdán kiderült, Kásler Miklós a múlt hét végén miniszteri utasítással felfüggesztette a népegészségügyi célú, célzott, onkológiai szűrővizsgálatokat. A 444 értesülése szerint a humántárca vezetője kórházi adatokra hivatkozott, egyre nő a fertőzöttek, a fertőzésgyanús esetek és a kórházi ellátást igénylő betegek száma.

Egyébként ez a szomorú történet mutatja meg igazán jól, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában (EMMI) milyen káosz uralkodik, és miért is vette el Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezés irányítását Kásler Miklóstól, és adta oda a feladatot Pintér Sándor belügyérnek. 

Múlt pénteken, április 9-én ugyanis Rétvári Bence, az EMMI államtitkára még azt válaszolta Demeter Márta és Hohn Krisztina (mindkettő LMP) írásbeli kérdésére, hogy

,,a koronavírus járvány második és harmadik hullámában a népegészségügyi szervezett szűrővizsgálatok nem kerültek leállításra, azok jelenleg is folynak”. 

Ezek szerint délután 15:35-kor vagy nem tudta Rétvári Bence, hogy mire készül Kásler Miklós, vagy már tudta, hogy leállították a szűréseket, de nem akarta azt nyilvánosan felvállalni, vagy csak blöffölt egyet. 

(alfahir.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá