Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az ismert volt a makóiak előtt, hogy február végén betörtek a Vodafone makói üzletébe. A rendőrség részleteket közölt az egyik rabló elfogásáról és a betörésről.

A megalapozott gyanú szerint a feltételezett elkövetők 2021. február 27-én hajnalban autóval érkeztek Makóra. Először két utcán parkoló járműről rendszámtáblákat szereztek, azokat rögtön fel is rakták a sajátjukra. Ezután álltak meg a boltnál, felfeszítették a bejárati ajtót, onnan egy perc leforgása alatt különböző mobiltelefonokat, valamint tableteket vittek el több százezer forint értékben. Távozás közben még visszacserélték a hatósági jelzéseket.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába az eset után hat perccel érkezett bejelentés. A kiérkező rendőrök széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, ennek eredményeként azonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket, akik addigra már külföldre mentek.

Egy 28 éves román állampolgárt – a Magyarországra történő belépését követően – 2021. április 18-án fogtak el a járőrök az M43-as autópálya Krak-éri pihenőjében, őt a Makói Rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták. Vele és társaival szemben egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett, valamint lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás – közölte a rendőrség.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá