Hirdetés
Becsült olvasási idő: 1 perc

Azaz 1 millió főre vetítve már nálunk van a legtöbb áldozat. A tragikus pozíciót még hetekig őrizhetjük a magas napi halálozás miatt, amiben már 5 hete világelsők vagyunk.

A Worldometer adatai szerint, amit az országok hivatalos jelentéseiből állítanak össze, már kedden sejthető volt, hogy a jóval alacsonyabb, napi 30 körüli halálozást mutató cseheket rövidesen meg fogjuk előzni. A kérdés csak az volt, hogy már a keddi adatok szerda reggeli közlésekor, vagy egy nappal később történik-e meg a helycsere a táblázatban.

A kisvárosnyi lakossággal rendelkező Gibraltár és San Marino nem szokott szerepelni a statisztikákban, sőt, általában az egymillió fő alatti lélekszámú országok sem, a torzító hatás miatt.

Mivel Csehország 2670 főnél tartott, Magyarország pedig 2653-nál, az volt sejthető, hogy ha hazánkban továbbra is 200 körül marad a napi halálozási mutató, akkor rövidesen helycsere történik a táblázatban.

Csütörtök reggelre így nézett ki a táblázat:

Csehországban mára nagyon kevés halottat jelentettek, Magyarországon pedig 217 a covidban tegnap elhunytak száma, így a lista élére kerültünk.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá