Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Nem kérnek majd védettségi igazolványt – több szálláshely is ezt posztolta Facebook-oldalán, annak ellenére, hogy a kormány a kártyához kötné a szolgáltatások igénybevételét. A legtöbben azt írták, nem akarnak különbséget tenni a vendégek között – számolt be az RTL Híradó.

Mivel a rendelet még nem jelent meg, a részletszabályokat sem tudni. A kormány csak annyit mondott, hogy időben tájékoztatják majd minderről az embereket.

A Magyar Szállodák-, és Éttermek Szövetségének elnöke szerint a magánszálláshelyeknél nehézkes lesz majd az ellenőrzés, a szállodák esetében azonban megoldható. Flesch Tamás úgy véli, ha kiderül, milyen jogszabály alapján kell ellenőrizniük a kártyákat, akkor azt érkezéskor, a recepción meg fogják tenni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá