Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Nemzeti Népegészségügyi Központnak (NNK) és az Országos Kórházi Főigazgatóságnak sincs településszintű nyilvántartása az oltottakról – számol be az Átlátszó.

Március végén fordultak közérdekű adatigényléssel NNK-hoz, hogy fény derülhessen arra, milyen be- és átoltottság jellemzi az egyes településeket, főként a nagyobb városokat. A lap az Operatív Törzset is kérdezte, de nem válaszoltak a megkeresésre. 

Adatigénylésük során arra voltak kíváncsiak, hogy a múlt hónap végéig

  • hány főt oltottak be koronavírus elleni védőoltással a fővárosban és a megyei jogú városokban (településszintű, illetve a főváros esetében kerületi bontásban), továbbá
  • mennyi volt ezekből az első, illetve a második oltást megkapók száma.

Mindebből kiderült volna, hogy milyen esetleges eltérések mutatkoznak az ország különböző részei, területei között az oltottságot tekintve.

Az NNK válasza így szólt:

Az adatigénylésben kért adatokkal (beoltottak száma településenként lebontva) az NNK nem rendelkezik, ezért az azok megismerésére irányuló igényt elutasítom.

A Kórházi Főigazgatóság is azt a választ adta, hogy nem rendelkeznek ilyen adatokkal.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá