Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Akit beoltottak, de valamiért mégsem kapta meg a védettségi igazolványát, az hétfőtől időpontfoglalás nélkül is intézkedhet a kormányablakoknál – derül ki az operatív törzs RTL Klub Híradójának megkeresésére küldött válaszából. Az egyik egészségügyi dolgozó nézőjük még januárban, elsők között kapta meg a védőoltást, azonban e-mailek sokasága, illetve az ügyfélkapun keresztül leadott kérelem ellenére semmilyen választ nem kapott – hangzott el az adásban.

Ugyancsak gondjuk adódott azoknak, akik külföldön kaptak vakcinát. Nekik hazai ellenanyag-vizsgálatot kell végeztetniük saját költségükön akkor is, ha az oltást az Európia Unióban, ott engedélyezett oltóanyaggal kapták.

A kormányablakokban azonban az időpontok beteltek, a legtöbb budapesti helyszínen május közepére lehet időpontot foglalni. A mostani rendelkezés ezt küszöböli ki.

Mint ismert, az oltási igazolvány a vírusfertőzés ellen bizonyítottan védettek (oltottak, fertőzésen már átesettek) számára biztosít olyan lehetőségeket, melyek a járvány előtt mindenkit megillettek, ám a koronavírus miatt azokat fel kellett függeszteni. Így például védettségi igazolvány szükséges a színház- és mozilátogatáshoz, a fürdők, kulturális helyek látogatásához, valamint a vendéglátó egységek belső tereinek fogyasztás céljából történő használatához is. A külföldről hazatérő magyarok mentesülnek a karanténkötelezettség alól, a külgazdasági és külügyminiszter pedig több országgal is kétoldalú megállapodásokat fog kötni annak érdekében, hogy az országok elfogadják egymás védettségi igazolványát.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá