Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Szűrszabó Levente irányítja május 1-jétől a Continental makói, autóipari tömlővezetékeket gyártó üzemét – tájékoztatta a cég az MTI-t. (Kiemelt fotó: Szűrszabó Levente 2021. május 1-jétől kezdte gyárigazgatói pályafutását a Continentalnál. Fotó: Continental.)

A közlemény szerint a mérnök és közgazdász végzettségű Szűrszabó Levente húsz évet meghaladó autóipari és több mint tízéves felsővezetői gyakorlattal rendelkezik. Az új gyárigazgató közvetlenül Jürgen Ruhnaunak, a hűtő-fűtő csövek üzleti egység európai régiójának operációs vezetője felé tartozik beszámolási kötelezettséggel – írja az MTI.

A Continental erős vállalati kultúráját, a makói munkatársak összetartását és a fejlődési lehetőségek kiaknázását egyaránt fontosnak tartó új gyárigazgató úgy fogalmazott, a technológiai átállás és a fenntartható működési modell sikeres megteremtésének eredményeként meghatározó szereplőként vezethetik át az új autóipari korszakba a Continental makói gyárát.

A Magyarországon nyolcezer munkavállalót foglalkoztató Continental honlapja szerint a ContiTech AG magyarországi leányvállalata, a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. makói telephelye a csoport egyik legnagyobb és legmeghatározóbb tagja.

A makói telephely a Continental hűtő-fűtő csövek szegmensének legnagyobb gyártója, egyben globális szegmensközpontként támogatja a vállalat világszerte működő hűtő-fűtő csövek gyártására specializálódott gyárakat. A makói gyár az elmúlt hónapokban megkezdte a váltást az új műanyag technológiákra.

A gyár korábbi igazgatója Nagy Mihály volt, aki januártól a Váll-Ker Kft-t igazgatja.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. – a megelőző évhez képest csaknem 10 százalékkal alacsonyabb – nettó árbevétele 2019-ben meghaladta a 73 milliárd forintot, ennek több mint 95 százaléka exportból származott. A cég adózott eredménye 2018-ban 2,644 milliárd forint volt, a 2019-es évet pedig 3,294 milliárd forint veszteséggel zárta a vállalkozás.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá