Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Még 2019 végén, Cseri Tamás (Fidesz-Szeretem Vásárhelyt) feljelentése alapján, a Juhász Tünde által vezetett Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal pert indított a Mindenki Magyarországa-Tiszta Vásárhelyért képviselője ellen, mert állításuk szerint összeférhetetlen és méltatlan volt a képviselőségre. Azóta új eljárás volt, majd most a Szegedi Törvényszék megállapította, hogy a kormányhivatal saját hibájából lekéste a perindítási határidőt.

Krupiczer szerdai tájékoztatásában ismertette az előzményeket: a pert arra alapozták, hogy a KrupArt Kft. működtette a Rádió Colort, mely Kft.-nek tulajdonosa és ügyvezetője volt. Képviselővé választása után haladéktalanul intézkedett a rádió megszüntetéséről és ezt jelezte is a polgármesternek.

Hosszú bírósági eljárások követték egymást. Első fokon részben nekem, részben a Kormányhivatalnak adott igazat a bíróság. Másodfokon a Fővárosi Törvényszék ítélkezett. Döntése szerint eljárási hibát vétett az elsőfokú bíróság, így új eljárás lefolytatására kötelezte a Szegedi Törvényszéket. Az új eljárásban a Szegedi Törvényszék a végzésében kifejtette, hogy a Kormányhivatal saját hibájából lekéste a perindítási határidőt, így igazolási kérelmet nem nyújthat be. A perindítási határidő lejárta után kívántak pert indítani. Teljesen jogszerűtlen, dilettáns döntés volt. Ezt a Kúria is így látta, így nekem adott igazat. Ezzel az ügy lezárult, „további jogorvoslatnak hely nincs” – fogalmazott a képviselő.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá