Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Fidesz támadásával szemben meg kell védenünk a városaink ingatlan vagyonát, így Szegeden is meg kell tennünk mindent, mivel évek óta jól működő bérlakás programunkat is veszélyezteti az Orbán-rezsim – írja péntek reggeli közleményében Tóth Péter, a Jobbik Csongrád-Csanád megyei elnöke.

Mint az ismert, a fideszes Böröcz László által benyújtott: A lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény, valamint a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvénymódosítás – a kormánypárt bosszúhadjárata, ami a nagyvárosok bérlakás állományának vagyonvesztését célozta meg. 

Tóth Péter azt írta: ,,A mai napon levélben fordulok Csarnó Zsuzsához, a szegedi Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. (IKV) vezérigazgatójához, mint a társaság felügyelő bizottsági tagja, hogy vizsgálja meg a városi tulajdonú cég annak a lehetőségét, hogy a bérlakásainkra milyen hitelfelvétel lehetséges, aminek a fedezetei a városi tulajdonú bérlakások. Ugyanis, ha terhelhetőek az ingatlanjaink, akkor az esetlegesen a piaci ár alatti eladásuk lehetetlenné válhat a törvénymódosítás ellenére is.”

Továbbá azt a javaslatot is meg fogja fogalmazni, hogy a felvett hitel pénzeszközeit fektesse be az IKV Zrt. minimum egy éves állam- és értékpapírba – lehetőleg úgy, hogy a papírok hozamai meghaladják a hitelfelvételből fakadó költségeket. 

,,Felszólítom Nemesi Pált, hogy a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési (vagy inkább „Gazdaságleépítési”) Zóna kormánybiztosaként ne a saját cégcsoportjának milliárdos beruházásait intézze. Hanem, járjon közbe a bukás előtt álló kormányának eszement, Szeged Megyei Jogú Várost ellehetetlenítő intézkedéseinek visszavonásában is.”

– fogalmazott a jobbikos politikus.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá