Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Moderna-vakcina érkezett ma Csongrád-Csanád megyébe, ahol első körös oltásként 1200, míg második körös oltásként 1700 regisztrált páciens kaphatja meg a háziorvosától a koronavírus elleni védőoltást – közölte pénteken a megyei kormányhivatal.

Arra kérik a háziorvosokat, hogy ha még van a praxisukban idős, kismama, vagy krónikus beteg, akkor mindenképp részesítsék előnyben őket. A kórházi oltópontokra ugyanakkor továbbra is nyitva áll az online időpontfoglaló, az eeszt.gov.hu oldalon.

– A héten Szputnyik, Sinopharm és AstraZeneca érhető el, valamint azoknak, akik csütörtökön erről kaptak SMS-t, a Pfizer-vakcina is. Utóbbinál azokat értesítették, akik a legrégebben, jellemzően március elejéig regisztráltak. Emellett zajlik a 16-18 évesek első körös, valamint a tanárok második körös oltása is. Minél többen beoltatják magukat, annál több ember egészségét tudjuk megóvni – hangsúlyozta dr. Juhász Tünde kormánymegbízott.

(Fotó: Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá