Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Évek óta hangoztatjuk, mekkora bűn, hogy a kormány elszabotálta a lakhatási válság kezelését. Ehelyett most a maradék vagyont is fillérekért játszanák ki, nem csak az önkormányzatokat, de a magyar fiatalokat, a magyar jövőt, a lehetséges bérlőket is megkárosítva – fogalmazott a Makói Csípősnek Olasz Lajos.

A Jobbik makói elnöke kifejtette, rettenetesen kevés a bérlakás, ezért pártjuk a megoldásokat keresi és le is tette az asztalra a Mi Várunk nevű otthonteremtési és bérlakásépítési koncepciót.

Ennek fő elemei:

  • ez a program évente 5-10 ezer új bérlakás építését vállalja és az üresen álló félmillió lakás egy részét is hasznosítják.
  • Az újonnan épült otthonok egy részét rögtön az önkormányzatok kezelésére bízzák, gyarapítva a bérlakásállományukat.
  • Ezt követően pedig évente megnézik, hogy mennyivel több lakás van a rendszerben és a növekmény felét kedvezményesen megvásárolhatják azok, akik már évek óta lakják őket.

Olasz elmondása szerint ezt a koncepciót a Jobbik a költségvetés módosításaként beadja, de ,,legkésőbb a kormányváltás után” keresztülviszik a programot.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá