Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Müller Cecília tisztifőorvos a csütörtöki koronainfón közölte, a szociális intézmények után a kórházakban is bevezetnek enyhítéseket. Hétfőtől a látogatási tilalom feloldásra kerül, ez alól kivételt csak a koronavírus-osztályok jelentenek.

Hangsúlyozta, nem tudják szélesre nyitni ezt a lehetőséget, fokozatosan, óvatosan kell lépnünk, ezért egy napon, egy beteget csak egy fő látogathat meg, ő is legfeljebb 60 perces időtartamra.

Arról egyébként Müller Cecília nem beszélt, hogy szükség van-e ehhez védettségi igazolványra,

de azt kérte, csak ,,egészséges egyének” menjenek be az intézményekbe. 

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján többek között kiderült az is, hogy a meghirdetett 199 ezer Pfizer-időpont felét foglalták már le, érkezik 64800 adag Moderna, illetve 55200 adag Astra-Zenecca is, de utóbbi a második oltásokra kell. 

Müller Cecília hangsúlyozta továbbá, hogy továbbra sem mutatták ki az indiai mutánst hazánkban, illetve sikeres volt a szociális otthonokban az oltási kampány: a gondozottak esetében 96, míg a gondozóknál 92 százalékkal csökkent a fertőzések száma. 

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá