Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Második hete nincs beteg a makói Covid-osztályon. A 16-18 évesek 45-50%-a kérte az oltást a városban – derült ki a polgármester pénteki tájékoztatóján.

A Farkas Éva által elmondott legfontosabb információkat pontokba szedtük:

  • Tegnap a városi szakmai stáb ülést tartott. Felmerült, valóban lecsengő járványügyi helyzet van Makón is? Egyetértettek abban, hasonló csökkenés figyelhető meg, mint országosan.
  • A fentiek ellenére nőtt a karanténban lévők száma. Ennek oka, hogy három oktatási intézményben találtak 1-1 fertőzöttet. Érintett a Návay iskola egyik csoportja és a Szikszai iskola 3.a osztálya, valamint és a Búza utcai bölcsőde ,,Breki” csoportja. Így 19 főről 44-re nőtt a karanténban lévők száma, ebből az igazoltan fertőzöttek száma 8-ról 21-re nőtt.
  • Második hete nincs beteg a makói Covid-osztályon. Mint az ismert, itt a kevésbé súlyos betegeket helyezték el.
  • A sebészeti osztály július hónapban megnyílik a kórházban.
  • Az oltópontokon csökkent az új beadott oltások száma. Naponta 60-70 főt oltanak első körben. A 16-18 évesek 45-50%-a kérte az oltást Makón.
  • Fokozatosan nyitnak a nyugdíjas klubok épületei.
  • A Hagymatikum minden szolgáltatása május 17. óta elérhető. Csak a főbejárati pénztár üzemel.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá