Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Honlapján tette közzé a látogatási szabályokat a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ. Mint az ismert, hétfőtől feloldják a kórházak látogatási tilalmát.

A dr. Kallai Árpád igazgató által aláírt tájékoztató a következő szabályok betartását kéri:

 • A látogatás feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal, vagy védettségi igazolvány hiányában a látogatást megelőző 48 órán belül történt mintavételezés után végzett negatív eredményű SARS-CoV-2 PCR teszttel rendelkezzen, amely a 18 év alattiakra is vonatkozik. A védettségi igazolvány személyazonosító igazolvány vagy útlevél felmutatásával együtt érvényes.
 • A látogatás feltétele továbbá, hogy a látogató a látogatás rendjének betartásához szükséges nyomtatványt a belépéskor kitöltse és aláírja. A nyomtatvány alapján a portaszolgálat munkatársa tölti ki a látogatás engedélyezhetőségére vonatkozó részt, amennyiben a látogatás engedélyezett, a kitöltött és a portaszolgálat által is aláírt engedéllyel kell a látogatónak a betegellátó osztályon jelentkeznie, ahol az engedélyt a személyzet részére le kell adnia! Az engedély mindig az adott napra szól, minden új látogatáskor új engedélyt kell igényelni.
 • Egy beteghez naponta csak egy látogató mehet be.
 • A látogatóknak mindvégig 3 rétegű sebészi, vagy FFP2-FFP3, vagy ezzel azonos besorolású maszkot kell viselniük az intézmény teljes területén így az udvaron is.
 • Amennyiben a látogatott betegünk önállóan, biztonságos helyváltoztatásra képes kérjük, hogy látogatáskor szíveskedjünk a kórtermen kívüli területeket, kedvező időjárási viszonyok esetén az intézmény udvarát előnyben részesíteni.
 • A COVID-19 fertőzés miatt kezelt betegek nem látogathatók, kivéve súlyos állapotban lévő beteg, kiskorú, szülő nő (vajúdás és a szülés alatt), a vallásgyakorlás céljából jogosult személy.
 • Romlandó élelmiszert a páciensek részére behozni tilos.
 • Kérik az alábbi látogatási időtartamok, pontos és következetes betartását:
  Hétfőtől-szombatig: 16:30 – 17:00
  Vasárnap: 10:00 – 11:00
  Ünnepnapokon a naptári napnak megfelelően.
  Gyermekosztály: naponta 15:00 – 18:00.
  Sürgősségi betegellátó osztály: naponta, a 8.00-20.00 óráig terjedő időszakban folyamatosan a műszakvezető orvossal történt előzetes egyeztetést követően, annak engedélyével.

Frissítés: Már péntektől lehet látogatni

Kásler Miklós miniszter és Galgóczi Ágnes közölte, a pünkösdi hétvégére való tekintettel hétfő helyett már a pénteki naptól részlegesen feloldják a kórházi látogatási tilalmat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá