Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A választáson együttműködő ellenzéki pártok az esélyegyenlőség jegyében úgy döntöttek, az előválasztási vitákat július 26. és október 10. között fogják megrendezni. Indoklásuk szerint a kezdő dátumra azért van szükség, mert akkor nyílik az előválasztási jelölt-bejelentkezés, így ettől az időponttól már olyan személyek vehetnek részt a vitákon, akik ténylegesen jelöltetik magukat a 2021 őszi ellenzéki előválasztáson.

Az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) kéri a jelölteket és szervezeteket, hogy ők is tartsák tiszteletben az igazságos, egyenlő esélyeket megteremteni kívánó szabályokat. Ennek érdekében – áll az ellenzéki közleményben – a pártok közösen vitaszabályzatot fognak alkotni, a vitákat pedig ezek mentén fogják szervezni, hogy ezzel is segítsék a közvéleményt a különféle álláspontok megismertetésében.

Az ellenzéki szövetség is erre épül: egymás véleményének meghallgatására és a kompromisszumok keresésére

– teszik hozzá.

Az együttműködő szervezetek így szeretnék megmutatni, hogy milyen lesz a vitakultúra a 2022 utáni Magyarországon! – olvasható a hat párt szombati közös közleményében.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá