Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A nem kormánypárti sajtó számára a miniszterelnök elérhetetlen, lehetetlen tőle kérdezni, így egészen ritkán találkozik Orbán olyan kérdésekkel, mint amiket Londonban kapott. (Fotó: BENKO VIVIEN CHER / MTI / MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA).

444 bővebben is ismertette azt a videót, amin brit újságírók faggatják a miniszterelnököt a bíróságok függetlenségéről, a sajtószabadságról, antiszemitizmusról, és szóba kerül a bevándorlásellenesség is.

Orbán elmondta, hogy Magyarország egy nyugati demokrácia, és a sajtó szabad. Erre az egyik újságíró jelezte neki, hogy nem ért egyet vele, és felhozta azt is, hogy a bíróságok Magyarországon nem olyan függetlenek, mint Angliában. Orbán erre annyit válaszolt, hogy a magyar bíróságok függetlensége az egyik legjobb Európában. Arra a felvetésre, hogy az Európai Unióban ezt sokan másképpen gondolják, Orbán így reagált:

Igen, de ezek politikai kérdések. Ne aggódjon ezek miatt. Ez egy egyszerű politikai játszma.

Az újságíró ezt nem hagyta annyiban, arról beszélt, hogy sokan féltik a magyar demokráciát. Orbán szerint a kritikusok csak baloldali aktivisták, majd Magyarországra invitálta az újságírót.

Ha elmegy egy magyar újságárushoz, és kér egy magyar kormányt támadó újságot, legalább egy tucatot kap majd. Tehát szabadság van

– jelentette ki Orbán.

A magyar kormány bevándorlásellenségét nem tagadta, de az antiszemitizmus vádját nevetségesnek nevezte. Az újságíró Orbán szavába vágva kezdett el arról beszélni, hogy a kormány antiszemita alapon kezdte el támadni Soros Györgyöt. 

A miniszterelnök szerint ez nem igaz, majd Soros Györgyöt egy tehetséges magyar üzletembernek és nagyon erős ellenfélnek nevezte, aki támogatja a bevándorlást. De szerinte ennek nincs köze Soros vallásához,

ő csak egy nagyon okos magyar ember.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá