Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Pulzus Piackutató Intézet adatai szerint – amelyeket az atv.hu közölt – továbbra is fej-fej mellett haladnak az ellenzéki oldal legerősebb miniszterelnök-jelöltjei, azaz Dobrev Klára (DK), Jakab Péter (Jobbik) és Karácsony Gergely (Párbeszéd-MSZP, LMP), ugyanakkor a szavazótáboruk sok tekintetben eltér. 

Összességében Karácsony Gergely vezet (19 százalék), Dobrev Klára a második (18 százalék), őket követi Jakab Péter, 16 százalékkal. Viszont még mindig van 33 százalék, aki nem tudott jelöltet találni magának. 

Érdekes tapasztalatokkal szolgálhat az is, hogy az adott jelölt kiket tud leginkább megszólítani. Korosztályokat tekintve például kiderül, hogy a 18-39 éves között ő a legnépszerűbb: 

  1. Jakab Péter (21 százalék),
  2. Karácsony Gergely (20 százalék),
  3. Dobrev Klára (12 százalék).

A 40-59 évesek között módosul a lista, és a DK-s politikus is képes behozni a fiatalok körében tapasztalható elutasítottságát, azonban a “nagyok” versenyében még mindog csak utolsó.

  1. Karácsony Gergely (21 százalék),
  2. Jakab Péter (19 százalék),
  3. Dobrev Klára (18 százalék).

A Pulzus szerint a DK továbbra is nyugdíjas korosztályban, a 60 évesnél idősebbek körében hasít.

  1. Dobrev Klára (25 százalék),
  2. Karácsony Gergely (16 százalék),
  3. Jakab Péter (8 százalék).

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá