Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A katasztrófavédelem 2021-ben is hétszázmillió forint összértékű támogatást oszt szét a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek között. Földeák Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete közel 1 millió forintot kapott. A térségből a Maroslelei Polgárőr és Tűzoltó Egyesület is pályázott, de ők nem kaptak támogatást.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek részére kiírt pályázatra az idei évben 636 egyesület nyújtott be pályázatot, ebből 503 egyesület összesen 287,1 millió forint támogatást kap.

A földeákiak komplett légzőkészülék álarccal, acél palackkal való megvásárlására kaptak 580.644 forint, kombinált sugárcső beszerzésére 201.930 forint és működésre 165.000 forintot.

A bíráló bizottság munkájában a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai mellett a Magyar Tűzoltó Szövetség által delegált tagok is részt vettek. Első körben a pénzbeli támogatások jóváhagyása történt meg, míg a természetbeni támogatásokról az egyes beszerzési eljárások után döntenek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá