Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Gundel Takács Gábor vezetésével és közel 70 diák részvételével a biztonságos internet témájában zajlott az a játékos online vetélkedő, amit a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Telenor HiperSuli programja szervezett. A ’Digitális Ugródeszka’ eszközpályázaton nyertes iskolák egy-egy csapata – köztük a Magyarcsanádi Református Általános Iskola – a kiírás lezárásaként mérkőzött meg egymással. A pályázaton nyertes intézmények összesen tízmillió forint értékben összesen 53 darab hordozható számítógépet és táblagépet, valamint internethozzáférést kaptak digitális oktatási célokra – tájékoztatta szerkesztőségünket a Telenor Magyarország.

A Gundel Takács Gábor műsorvezető által vezetett eseményen az öt nyertes iskola közül négy – a Magyarcsanádi Református Általános Iskola, az Egyházasharaszti Körzeti Általános Iskola, a biri Dankó Pista Nevelő-Oktató Központ és a Hernádnémeti Református Iskola Iskola – egy-egy osztályának diákjai mérték össze tudásukat. Gundi a tanév végi laza hangulatban eltöltött, játékos eseményen a biztonságos internet témájában kérdezte a fiatalokat. Az online rendezvényen a diákok számot adtak többek közt arról, milyen egy biztonságos jelszó, miként csökkenthető a digitális lábnyom, vagy hogy mire érdemes figyelni a közösségi médiában való posztoláskor.

A ’Digitális ugródeszka’ néven indított pályázaton társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból nehéz helyzetben lévő, illetve jelentős munkanélküliséggel sújtott településeken működő, felső tagozattal rendelkező általános iskolák indulhattak. 

Az intézmények egyenként 2 millió forint összeghatárig nyújthatták be eszközigényüket tabletekre és notebookokra. A nyertes iskolák a kiírásban összesen 37 darab hordozható számítógéphez és 16 darab táblagéphez, valamint az azokon oktatás céljára szánt online platformok futtatásához elengedhetetlen routerekhez és SIM kártyákhoz jutottak hozzá.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá