Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Civitas Intézet legfrissebb kutásában a Karácsony Gergelyről és Jakab Péterről kialakult választói véleményeket vizsgálta.

Az intézet felmérése szerint a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, Jakab Péter jóval nagyobb valószínűséggel számoltatná el Orbán Viktort.

  • A választók 53 százaléka gondolja úgy, hogy Jakab Péter képes lenne a kormányfő elszámoltatására, Karácsony Gergelynél ez csupán 11 százalék.
  • Szintén kiemelendő, hogy a választók 52 százaléka tartja esélyesnek arra Jakab Pétert, hogy legyőzze vitában Orbán Viktort. Karácsony Gergelyt csupán a válaszadók ötöde tartja eselyesnek erre.
  • A Civitas arra is kíváncsi volt, hogy ki lehet képes legyőzni Orbán Viktort. A választók 47 százaléka szerint Jakab Péter az esélyesebb. Karácsony Gergelyről a szavazók 39 százaléka gondolja ugyanezt. 
  • A választók 32 százaléka gondolja azt, hogy Karácsony Gergely fél Orbán Viktortól. Jakab Péterről csak a szavazók 7 százaléka gondolja ugyanezt. 
  • Karácsony Gergelyt inkább tartják EU-pártinak, illetve kompromisszumkésznek a választók.
  • Jakab Pétert erősnek, dinamikusnak, bátornak és kommunikatívnak tartják.
  • A választók harmada határozatlannak véli Karácsonyt, ez Jakabnál csupán 4 százalék.
Grafika: Civitas Intézet

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá