Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A polgármesterek teljhatalma június 15-ig tart. Makó polgármestere ezt nem várta meg, június 4-i dátummal egy személyben döntött a városi kitüntetések átadásáról. Dr. Hadik György sebész főorvos, jelenlegi fideszes önkormányzati képviselő díszpolgári címet kap.

Mivel zárt ülési anyagról van szó, a részletek nem ismertek. A mako.hu-ra feltöltött anyagok szerint díszpolgári címet kap még Tóthné Döme Mária; Makó Városért Emlékplakettet a Makói Oltópontok munkatársai, a makói mentősök, a makói covid-osztály dolgozói; Makó Város Emlékérmét Ménesi Gábor, Dr. Kurai Dóra,  a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja, Gyenge Ferenc, Toldi János, Dr. Neparáczki László r. alezredes és Almási Pál.

Nem ez lenne az első eset, hogy regnáló képviselőt tüntetnek ki: Farkas Éva első megválasztása után elsőként, 2015-ben Dr. Sánta Sándor kapta a díszpolgári címet. A rendszerváltás utáni első polgármester, makói háziorvos akkor még fideszes önkormányzati képviselő volt.

A témában hétfőn sajtótájékoztatót tartott Mucsi Tamás DK-s önkormányzati képviselő. Felszólította Dr. Hadik Györgyöt, hogy ne fogadja a díszpolgári címet, mert ,,ez ebben a formában méltatlan”, szerinte politikai döntés született.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá