Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A magyar kormány eltörölte a 2020. november 28-i rendeletét, amely megtiltotta az egészségügyi dolgozóknak a rendes felmondást a járvány miatti vészhelyzetre hivatkozva – írja az Index.

Az erről szóló 308/2021. (VI. 7.) számú kormányrendelet június 15-én lép hatályba a Magyar Közlöny hétfői száma szerint. emellett a 2020. december 9-i kormányrendelet is törlésre került, így a rendvédelmi szervek hivatalos állományában lévők is újra élhetnek a rendes felmondás lehetőségével.

Korábban beszámoltunk róla, hogy még az érdekképviselőket is meglepte annak a felmérésnek az eredménye, amelyet a belügyi dolgozók körében végeztek. Eszerint az állományban dolgozók 70 százaléka fontolgatja a felmondást, illetőleg a pályamódosítást. A főbb problémák között szerepel az alacsony fizetés, a kiégés és a kevés szociális juttatás.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá