Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Hiába regisztráltak a szerkesztőségek a sajtónyilvános kormányinfóra, az ajtóban állók egy listára hivatkozva nem engedték be őket a tájékoztatóra. Így járt többek között az Alfahír, a Direkt36, a Magyar Hang és a Hócipő. Orbán Viktor viccelődött a kizárásukon.

Idén sem engedték be a Direkt36 oknyomozó portál újságíróját Orbán Viktor rendhagyó sajtótájékoztatójára – írja a 444.hu. Wirth Zsuzsanna, a Direkt36 tudósítója az Antall József Tudásközpont költekezéséről szeretett volna kérdéseket feltenni, különösen arról, hogy ebben milyen szerepet játszott a Miniszterelnökség.

Nem járt szerencsével a Magyar Hang tudósítója sem. Nekik az utcán sikerült megkérdezniük a miniszterelnököt, hogy miért nem engedik be őket, amire Orbán némi viccelődés után (mely szerint reméli őt magát azért majd beengedik) azt válaszolta:

„sajttájokat nem én szervezem, én csak beszélek”.

Az Alfahír munkatársai is hiába érveltek, hogy időben regisztráltak, az ajtónálló hajthatatlan volt. Megismételte, hogy csak a meghívottak, azaz a listáján szereplők vehetnek részt a Kormányinfón. Egyébként papíron ez egy sajtónyilvános tájékoztató, nem pedig meghívásos esemény, amelyen csak a kiváltságosok vehetnek részt. 

A Hócipő fotósa is jelezte, hogy indoklás nélkül nem engedték be, pedig időben regisztrált.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá