Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Mint az ismert, Orbán Viktor szerdán igyekezett megszólítani és elnyerni a legkevesebbet keresők szimpátiáját, ezért a miniszterelnök belengette a 200 ezer forintos minimálbért, amit kétlépcsős emeléssel lehetne kivitelezni. Mint mondta, ez a cégeket terhelő adók csökkentésén keresztül érhető el. 

A minimálbér jelenlegi összege 167.400 forint.

Noha első blikkre nem hangzik rosszul az ötlet,

a bruttó 200 ezres bér is elég alacsonynak számít az Európai Unióban

– hívta fel cikkében a figyelmet a G7 gazdasági portál, miután megnézte az Eurofound adatbázisát.

Az egyes országok minimálbérét euróra átszámolva azt találták, hogy

a magyar minimálbér euróban még alacsonyabb is lett 2021-re tavalyhoz képest, és csak a bolgár minimálbér volt alacsonyabb nála.

Kiemelték, ez még akkor is igaz, ha az utóbbi hetek forinterősődését is figyelembe vesszük, a cikkük írásakor ugyanis 483 eurót ér a jelenlegi magyar minimálbér, ami még mindig alacsonyabb, mint a 2020-ra vonatkozó 487 eurós szint.

Mindez azt jelenti, hogy

amennyiben megvalósulna a kétlépcsős emelés, a 200 ezer forintra feltornázott magyar minimálbér továbbra is a legalacsonyabbak között lesz az EU-ban.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá