Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A vuhani víruslaborban tartott denevérekről hozott nyilvánosságra egy felvételt a Sky News. Az új bizonyíték fontos a koronavírus eredetéről szóló vitában, a kínaiak eddig ugyanis tagadták, hogy denevéreket tartottak volna a laborban.

Egyre inkább elfogadó a tudományos közélet a laboratóriumi eredettel kapcsolatban, és már a nyugati nagyhatalmak is követelik, hogy vizsgálják ki a koronavírus eredetét, és ez ellen Kína ne emeljen akadályokat. Az ausztrál Sky News videója ebből a szempontból is fontos fejlemény – a videót a 444 szúrta ki.

Nemrég kiderült, hogy a vuhani víruslabor dolgozói novemberben koronavírus-szerű tüneteket mutattak. A nevezett víruslabor gyanúsan közel van ahhoz a piachoz, ahonnan a hivatalos információk szerint elterjedt a koronavírus.

Az eddigi vizsgálatok nem vezettek eredményre a koronavírus eredetével kapcsolatban, ugyanakkor a vizsgálatot erősen korlátozta, hogy a kínai döntéshozók nem adtak teljesen szabad kezet a WHO kutatóinak.

Ausztrália már tavaly tavasszal követelte a járvány eredetének részletes feltárását, Kína erre válaszul kereskedelmi háborút indított a szigetország ellen. A kitörés után nem sokkal az ellen is agresszívan tiltakozott az ázsiai ország, hogy a koronavírust kínai eredetűnek nevezzék.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá