Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az Országgyűlés a tavaszi ülésszak utolsó napján nemcsak a pedofilellenes törvényt és a Fudan Hungary Egyetem Alapítvány létrehozását szavazta meg, hanem azt is, hogy 2022. július 1-től kizárólag az állami meddőségi klinikákon lehessen beültetést végezni – szúrta ki a Telex.

A lap emlékeztet rá, hogy a parlament elé május 25-én benyújtott törvényjavaslat szerint a maradék három magánkézben lévő meddőségi centrum, és egy kizárólag inszeminációt végző magánintézmény is állami kézbe kerülhet.

Az elfogadott módosítás alapján a magánkézben lévő intézményeket a magánszolgáltatóknak az államnak kell adniuk, a náluk tárolt embriókkal és ivarsejtekkel együtt, amiért cserébe kártlanítást kapnak.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti kormányinfón azt mondta erre azét van szükség, mert hatékonyabb, ha állami kézbe veszik a reprodukciós eljárásokat, hiszen jelentős a finanszírozási vonzata, ráadásul azt látták, hogy vannak visszaélések. A 444 ezzel kapcsolatban egy szakembert is felkeresett, aki minden alapot nélkülözőnek nevezte Gulyás kijelentését.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá