Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Hogy beoltottnak kell lenni az intézmények látogatásakor, azt nem az üzemeltetők találták ki, hanem a kormány döntött róla.

A Hagymaház és a fürdő facebook oldalán több hozzászólás is olvasható erről az intézkedésről – és nem csak a május 4.-i kihirdetés napján, hanem az elmúlt napokban is kritizálták.

A jelenleg érvényben lévő szabályok szerint védettségi- és személyazonosságot igazoló igazolvánnyal minden 16. évnél idősebb személy látogathatja a mozikat. Ennek hiányában a 16-18 év közöttiek kizárólag védettséget igazoló okmánnyal rendelkező felnőtt kíséretében léphetnek be a mozi területére. A 16 éven aluliak csak védettséget igazoló okmánnyal rendelkező felnőtt kíséretében léphetnek be a mozik területére.

A kormányrendelet 12. § (3a) bekezdése értelmében a közfürdőket koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy látogathatja. A természetes fürdőhelyek nem tekinthetők közfürdőnek, így ezek látogatása nem köthető koronavírus elleni védettség igazolásához.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá