Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki 7 újszülött kismacska életét veszélyeztette – közölte az ügyészség szerdán. (Fotó: illusztráció.)

A vádirat szerint a vádlott szomszédjának macskája az egyik megyebeli faluban 2020. szeptember 25. napján a reggeli órákban, a nő háza előtti árokban 8 kismacskát fialt, melyből 7 teljes bizonyossággal élve született. A nő ezt követően szinte azonnal a 8 kismacskát egy ruhadarabba, majd egy nejlon anyagú szemetes zsákba tette, ezután a zsák szájára dupla csomót kötött.  A vádlott ezután a zsákot a kerítésen benyúlva a szomszéd kertjébe rakta, az újszülött állatokat magukra hagyva.

A kismacskák nyávogására a szomszéd rövid időn belül felfigyelt és a zsákot kibontva 7 kismacskát élve és egyet élettelenül abból kiemelt.

A vádlott által légmentesen lezárt zsákba rakott állatok életben maradása csak a szerencsén múlt, 5-30 percen belül elpusztultak volna. A vádlott cselekménye a 7 kismacskának különös szenvedést okozott, figyelemmel arra, hogy esélyük sem volt a menekülésre.

A járási ügyészség a nőt 7 rendbeli állatkínzás bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá