Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Ennyire becsüli Farkas Éva a korábbi pedagógus kollégáit.

Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő újabb érdekességeket tett közzé az uniós pénzek makói felhasználásáról. A hátrányos helyzetű gyerekek ötnapos táboroztatásáért napi 8 ezer forint jutott hét tanárnak az 500 milliós, ,,Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben” c. projektből. Hadházy szerint a megalázó össszegnél cinikusabb a kiválasztás módja: a tanároknak ajánlatot kellett adniuk. Heten 8 ezerért vállalták, egy tanár 9.000-es, kettő pedig 10 ezer forintos “ajánlatot” adott. Utóbbi három nem is mehetett táboroztatni, persze lehet, hogy őket csak a látszat kedvéért utasították az ajánlatadásra – fűzte hozzá a képviselő.

A félmilliárdos projektből költöttek még arra, hogy 70 önkormányzati dolgozója kapjon masszázst a hivatalban (erről tegnap írtunk); ,,humánfejlesztési tervet” írt egy kecskeméti cég 14 millióért, innovatív programok kidolgozására a mélyszegénységben élő romák integrálásáért 15 millióért, minőségbiztosításra elment 15 millió és különféle bizarr tanfolyamokra is futotta, pl. tanárok kiégése és megbecsültségének növelése témában.

Hadházy közösségi oldalán dokumentumokkal mutatta be az uniós pályázat furcsaságait:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá