Hirdetés
Becsült olvasási idő: 4 perc

Az elismeréseket a csanádpalotai városnapok alkalmával adták át szombat délelőtt. Vetró József és Molnárné Haluska Margit a díszpolgári címmel járó pénzjutalmat a helyi focicsapatnak és egy helyi alapítványnak ajánlotta fel.

Vetró József Csanádpalotán született 1954-ben, általános iskolai tanulmányait is itt végezte. Épületgépészeti ismereteit Szegeden szerezte. Ezek alapozták meg későbbi pályafutását. 1977 óta egyéni vállalkozó, több, frissen végzett csanádpalotai szakmunkás nála lett a szakma mestere. Házasságkötése után itt telepedett le és a mai napig itt él. Elnöke volt a Csanádpalotai Vállalkozói Fórumnak, jelenleg a Csanádpalotai Helytörténeti Egyesület tagja, valamint a Csanádpalotai Vadásztársaság elnökségi tagja.

A budapesti Épületgépészeti Múzeum kérésére eszközöket és fényképeket gyűjtött, valamint Csanádpalotán egy, ma már szakmai védelem alatt álló kerekeskutat újított fel. Főszerepet vállalt a Csanádpalotát és Kövegyet összekötő út menti gémeskút felújításában, mely turisztikai látványosság lett. Kül- és belföldi kapcsolataival évtizedek óta öregbíti Csanádpalota hírnevét.

Nagy tisztelet ért, hogy rám gondoltak a díszpolgári cím átadásával. Az elmúlt 40-50 évben nagyon sok elismerést kaptam, de ilyet, hogy a szülőfalumtól, városomtól, ilyet még nem. Köszönöm szépen

– fogalmazott az oklevél átvétele után a kitüntetett.

Molnár László születésétől kezdve csanádpalotai volt, minden ide kötötte. Mezőgazdasági mérnökként a helyi termelőszövetkezetben a növénytermesztési ágazatban kezdett dolgozni. Jó szakemberként ismerték az ország több részén is. Hatalmas szíve volt és nem mondott nemet a tőle segítséget kérőknek. Szeretett itt élni, ezt próbálta átadni másoknak is. A sport mindig jelen volt az életében, az iskolás éveitől kezdve. A foci volt az igazi hobbija, amit nagyon komolyan vett, először mint játékos, később mint edző volt jelen több évtizedig a csanádpalotai futballcsapatban. Játékosai nagyon szép eredményeket értek el az irányítása alatt. A megyei első osztályban dobogós helyen szerepeltek, valamint a megyei Magyar Kupában szintén felállhattak a dobogóra. Kétszer is felkerültek a Magyar Kupa országos főtáblájára. Lendület, elhivatottság, szeretet jellemezte egész életében.

Ez akkor lett volna igazán szép, ha ő maga veheti át ezt a díjat. Biztos vagyok benne, hogy már azon gondolkozna, hogy kisunokáját hogy vegye be az utánpótlásba és hogy rúgja vele a labdát

– mondta Molnárné Haluska Margit.

Dr. Debreczeni István polgármester köszöntőjéből írt cikkünket itt olvashatja el.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá