Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke a lehallgatási botránnyal kapcsolatban „egyelőre várja a fejleményeket”, és augusztus 3-ig szabadságát tölti. Utána dönt egy esetleges vizsgálatról – írja a Magyar Hang. Az intézmény vezetője a lappal azt közölte, a Pegasus-ügy miatt több beadvány is érkezett hozzájuk, ezekkel foglalkozniuk kell, de még nem tudni, milyen lépéseket tesznek.

A mostani hírek titkos információgyűjtésre utalnak, ezt a szakszolgálat végezheti igazságügyi miniszteri vagy bírói engedély alapján

– fogalmazott a Magyar Hangnak, azt is megjegyezve: ha indul vizsgálat, azt biztosan meg tudják majd állapítani, hogy kaptak-e a szakszolgálatok felhatalmazást.

Az elnök azt mondta, ha vizsgálatot indítanak, annak határideje 60 nap, míg a hatósági eljárásé 150 nap, utóbbi egy alkalommal újabb 150 nappal meghosszabbítható. A Magyar Hang azon felvetésére, miszerint a helyzet súlyosságára való tekintettel, nem lehetne-e augusztus 3. előtt dönteni a vizsgálat megindításáról, nem tudott felelni.

Mint arról beszámoltunk, Franciaországban a vasárnap délután kirobbant Pegasus-botrány miatt az ügyészség már megindította az eljárást.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá