Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az orosz médiahatóság arra hivatkozik, hogy az internetes forrásokat „tiltott szélsőséges tevékenységek folytatására és népszerűsítésére” használják, de a Reuters hírügynökség szerint a fejleménnyel összefügghet az is, hogy Oroszországban szeptemberben parlamenti választásokat tartanak.

A navalny.com mellett további 48 olyan honlap letiltásáról van szó, melyek összeköthetők Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikussal, Vlagyimir Putyin kritikusával, aki jelenleg két és fél éves börtönbüntetését tölti Oroszországban – írja a media1.hu.

A Roszkomnadzor (az orosz médiahatóság) hétfőtől blokkolja a Korrupcióellenes Küzdelem Alapítványához (FBK), valamint a jogutódjának számító Állampolgári Jogok Védelmének Alapítványához (FZPG), illetve a Navalnij-törzsek nevű mozgalomhoz köthető oldalakat – ezt a felügyelet közölte a TASZSZ orosz hírügynökséggel – írja az MTI.

Korábbi beszámolók szerint a hatóságok blokkolták a hozzáférést Navalnij RoszZSKH és RoszJAma nevű projektjeinek honlapjához is.

Navalnij csapata a közösségi médiában annak az aggodalmának adott hangot, hogy a hatóságok ezt követően az „okos szavazással” kapcsolatos honlapokra csapnak le. Az ilyen honlapokon tanáccsal látják el a választópolgárokat arra vonatkozóan: kire szavazzanak a kormányzó Egységes Oroszország párt legesélyesebb jelöltjével szemben.

Egy bíróság még júniusban szélsőségesnek nyilvánította a Navalnijjal kapcsolatban álló szervezeteket, vagyis lényegében betiltotta őket.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá