Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Sajnálatos módon” nem tudott válaszolni az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén a megfigyelési botránnyal kapcsolatos kérdésekre – ezt Pintér Sándor mondta az RTL Klub Híradójának.

A belügyminiszter ugyanakkor azt már nem tette hozzá, hogy azért nem tudott ott felelni az ellenzéki képviselők felvetéseire, mert a fideszes politikusok ellehetetlenítették az ülést. A bizottság kormánypárti tagjai ugyanis egyszerűen nem mentek el a hétfő délelőttre meghirdetett ülésre, így az határozatképtelen volt, vagyis meg sem kezdhette a munkát.

Pintér Sándor azt is mondta még a csatorna riporterének, hogy a lehallgatási ügyet érintő kizárólag a nemzetbiztonsági bizottsági zárt ülésén beszélne. Ha ugyanis más szituációban válaszolna, akkor államtitkot sértene. Ilyen esetben pedig még a kérdezőt is felelősségre kellene vonni felbujtás miatt. – Végig kell gondolni, hogy lejátsszák-e ezt – fűzte még hozzá.

Az RTL a kormányülésre érkező minisztereket próbálta faggatni a témában. Varga Judit igazságügyi miniszter, akinek hatáskörébe tartozik a megfigyelések engedélyezése ugyanakkor nem állt rendelkezésükre. Benkő Tibor honvédelmi miniszter pedig csak annyit mondott, hogy biztos benne, minden törvényszerűen történik Magyarországon.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá