Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Újabb 10 felsőoktatási intézmény esett át az ún. egyetemi modellváltáson, így a hatvannégy egyetem és főiskola közül mindössze hat maradt állami kézben.

Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője és oktatási szakpolitikusa a saját közösségi oldalán úgy reagált az egyetemek állami bekebelezésére, hogy a milliós fizetésű fideszes kuratóriumi tagok innentől kezdve gyakorlatilag az egyetemi polgárok, az oktatók, a hallgatók és a dolgozók véleménye nélkül dönthetnek mindenről.

,,Ráadásul, mivel Orbán nem kért az EU felújítási alap egyik részéből, mert takargatnivalója van a korrupció és a jog uralma szempontjából, a szenátusok tagjai bizonyára látják már, hogy csúnyán átverte őket az egypárti túlhatalmat kiépítő Fidesz, Orbán és Palkovics”

– összegezte az Országgyűlés alelnöke.

Hozzátette, hogy mint volt egyetemi vezető minden törvényhez benyújtotta a módosító javaslatát, hogy a választott egyetemi vezetők, a középkor óta érinthetetlen egyetemi autonómia megjelenítői legyenek hivataluknál fogva tagjai a kuratóriumoknak.

,,Azonban “jó” fideszes szokás szerint ezt a szakmai és kiegyensúlyozott javaslatot is lesöpörték az asztalról. De van jó hírem is: a jövő tavasszal reményeink szerint felálló nemzeti egységkormány, és a néppárti Jobbik megadja majd a szenátusoknak a lehetőséget, hogy felülvizsgáljuk az átalakítást!”

– zárta gondolatait a jobboldali néppárt politikusa.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá